Araç Değer Kaybı Nasıl Alınır?

Gün geçtikçe trafiğe çıkan araç sayısının artması ile beraber gerçekleşen trafik kazaları da artış göstermiştir. Bu kazaların bir çoğunda araçlarda oluşan maddi hasar ile beraber araçların değer kaybı da oluşmaktadır. Bu sebeple Araç Değer Kaybı Nasıl Alınır? Sorusunun yanıtını da birçok kişi merak etmektedir.

Araç değer kaybı, aracın kaza öncesi hasarsız ikinci el piyasa ile kaza sonrası tamirlerin ardından ikinci el piyasa değeri arasında oluşan farktır. Kazanın ardından hasar gören araç orjinal parçalar ile tamir edildiğinde bile hasar kaydı nedeniyle aracın değerinde bir düşüş olacaktır. Bu durumda değer kaybının giderilebilmesi için çok kusurlu veya tam kusurlu olan taraftan, kusursuz veya az kusuru olan taraf araç değer kaybı talep edebilir. Araç değer kaybının alınabilmesi için Avukat Ertuğrul Sarı ile iletişime geçebilirsiniz.

Araç Değer Kaybının alınabilmesi için bazı şartların sağlanmış olması gerekmektedir. Bu şartlardan ilki kazanın gerçekleştiği tarihin üzerinden 2 yıl geçmemiş olmasıdır. Ayrıca aracın hasar aldığı bölgenin daha önce hasar alınmamış bir bölge olması gerekmektedir. Daha önce hasar almış bir bölgenin tekrar hasar alması aracın ikinci el piyasa değerinde herhangi bir değişim olmasına sebep olmaz. Bunun yanında kazanın ardından yapılması gereken işlemler mini onarım ile giderilebiliyorsa araç değer kaybı talep edilemez. Bunun yanında ilgili aracın kilometresi 165 bin kilometrenin üzerinde ise tazminat talep edilemez. Tüm bunlara ek olarak kiralık araçlar, taksiler, dolmuşlar, antika araçlar, zırhlı toplumsal müdahele araçları, belediye otobüsler, itfaiye araçarı ile alınan hasarlar için araç değer kaybı alınabilmesi mümkün değildir. Konya Avukat ile tüm bu durumların hukuksal olarak değerlendirilmesini sağlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı