Mısır’daki BM İklim Zirvesi’nin (COP27) tüm detayları Milliyet Enerji’de!

 Enerji sektöründe meydana gelen yeniliklerin takipçisi olan ve sektörel haberleri alanının önde gelen isimleriyle değerlendiren Milliyet Enerji dergisi, Kasım sayısında Mısır’da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler (BM) İklim Zirvesi’ne odaklanıyor. 

 

Dergi; BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27. Taraflar Konferansı’nda ele alınan konulara, hangi taahhütlerin verildiğine ve hangi adımların atılacağına dair tüm gelişmeleri aktarıyor.

 

Mısır’ın Şarm el-Şeyh kentinde gerçekleştirilen COP27 İklim Zirvesi’ni yerinde takip eden Milliyet Enerji Dergisi yeni sayısında; Rusya-Ukrayna savaşının gölgesinde, enerji ve gıda krizi tehdidi altında gerçekleştirilen iklim müzakerelerini tüm detaylarıyla ele alıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ülkemizin emisyon azaltım hedeflerini ve iklim politikalarını ilan ettiği zirveden Bakan Murat Kurum’un açıklamaları, COP27’nin koridorlarından kulis bilgileri, yabancı ve Türk uzmanların konuya dair güncel değerlendirmeleri Milliyet Enerji’de okuyucuyla buluşuyor.

 

Kurum’un, Türkiye’nin emisyon azaltım hedeflerine ve 2022 yılı sonunda İklim Kanunu’nu Meclis’e getireceklerine dair söylemlerine yer veren Milliyet Enerji; yaklaşık 10 yıldır Türkiye’nin iklim başmüzakerecisi olan Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar’ın yanı sıra Avrupa, Rusya, Asya, Latin Amerika’dan uzmanların COP27 sonuçlarına dair görüşlerini de paylaşıyor. COP27'de neler konuşulduğuna, hangi taahhütlerin verildiğine ve hangi adımların atılacağına odaklanıyor. Yeni sayıya Yenilenebilir Enerji Araştırmaları Derneği (YENADER) Başkanı Kerem Alkin de konuk oluyor. Alkin; Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte, fosil yakıtlara dayalı bir “süper güçte sanayi modeli”nin sonunun geldiğini, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerjiye dair yeni fırsatları anlatıyor. YENADER Genel Sekreteri Füsun Tut Haklıdır ise COP27’de tartışılan dikkat çekici konuları kaleme alırken, İstanbul Politikalar Merkezi İklim Değişikliği Çalışmaları Koordinatörü Ümit Şahin Türkiye’nin iklim politikalarına dair görüşlerini paylaşıyor. Ankara’dan Mithat Yurdakul ise doğalgaz depolama konusundaki en güncel çalışmalarına ve Türkiye ile Avrupa arasındaki olası rekabete değiniyor.

 

 

Geçtiğimiz yıl Glasgow’da gerçekleştirilen COP26’da atmosferi en çok kirleten ABD, AB, Çin ve Hindistan gibi ülkelerin, iklim krizi nedeniyle yaşanan afetlerden en çok etkilenen kırılgan ekonomileri destekleyecekleri bir mekanizma kurma önerisi bu seneye kalmıştı. Bu yıl son dakika geçen sert müzakerelerle “kayıp ve zarar mekanizması” denilen uygulama COP27 kararlarına girdi ve gelişmiş ülkeler iklim krizinden en çok etkilenen ülkeleri finansal olarak destekleme sözü verdi. Durumu değerlendiren Boston Üniversitesi’nden Rishikesh Ram Bhandary ise zamanın daraldığına ve taahhütlerin bir an evvel yerine getirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

 

Milliyet Gazetesi ile birlikte bayilerden ücretsiz olarak ulaşılabilen Milliyet Enerji dergisine, Getir, Turkcell Dergilik ve Shopier’den de erişilebiliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
ikinci el rolex saat alan yerler yangın merdiveni ucuz yangın kapısı uluslararası evden eve nakliyat asfalt plenti Ankara Son Dakika